Julkaisut

Kaikki Veslin julkaisut tilattavissa osoitteesta: elonkeha.tilaus[at]gmail.com

Kerro viestissä: kirjan nimi, tilattava määrä, nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi (puhelinnumero tarvitaan pakettitoimitusta varten).

Useamman julkaisun tilaajalle laskemme postimaksun edullisimman lähetystavan mukaan.

,

Elonkehän puolesta – Syväekologisen kulttuurilehden kaksi vuosikymmentä Linkolasta Vadéniin (2015)

Kirjan hinta on 30 euroa sisältäen postikulut [tilauslomake myös Elonkehän sivuilla]

Elonkehän puolesta-kirja on syväekologinen kirjoituskokoelma, joka tarjoaa lukijalle ainutlaatuisen katsauksen syvävihreään ajatteluun Suomessa. Kirja esittelee Elonkehä-lehden vaiheet ja kokoaa yksiin kansiin yli sata aikaa kestävää ja ajatuksia herättävää kirjoitusta vuosien varrelta.

.


,

Ympäristöliike 2000-luvulla
-eli kuinka ympäristöliike ei ymmärrä itseään, toimintaympäristöään eikä tavoitteitaan. (2012)

Toinen painos (2019) nyt saatavilla!

Hinta 2 euroa, postitse toimitettuna 3,5 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pamfletti esittää seuraavat teesit:

1. Ympäristöliike on olemassa 1960-luvulta mahdollisesti 2060-luvulle. Tuona aikana liike joko onnistuu tai epäonnistuu.

2. Kaikki arvorakennelmat, joilla on motiivi löytää jonkinlainen tasapaino inhimillisen ja ei-inhimillisen elämän välille kuuluvat niiltä osin ympäristöliikkeeseen. Vain jos luonnon tai ihmisen arvo kiistetään totaalisesti, ei kyse ole enää ympäristöliikkeestä.

3. Ympäristöliikkeen tulee valita sellaiset toimintatavat, jotka johtavat sen tavoitteisiin oletetun aikarajan puitteissa ja ovat kulloisessakin toimintaympäristössä toteutettavissa.

4. Ympäristöliike näkee maailman vaurastuvana, demokratisoituvana, yhdentyvänä ja lisääntyvässä määrin hallittavana. Tämä on illuusio.

5. Niukkuus ja konfliktit lisääntyvät. Yhtenäisyys ja hallittavuus heikkenevät. Tämä on ympäristöliikkeen toimintaympäristö.

6. Kestävä kehitys edellyttää vaurautta, vakautta, yksimielisyyttä, teknologisia läpimurtoja ja aikaa. Niitä ei ole.

7. Pakkovaltainen ekohallinto edellyttää kiistatonta valtaa, sitotunutta eliittiä, toteutamiskelpoista suunnitelmaa sekä kykyä valvontaan ja hallintaan. Niitä ei ole.

8. Entropian vaikutus yhteiskunnan rakenteisiin lisääntyy. Ympäristöliikkeen ei pidä vastustaa sitä vaan toimia sen ehdoilla.

,

Sirola & Sirola & Sirola (2011)

Muutama kappale jäljellä, hinta 10 euroa. Postitse kotiin toimitettuna 13,5 euroa.

Kirja koostuu kolmen Sirolan teksteistä. Jo edesmennyt Kari Sirola kirjoitti pakinoita Elonkehään nimimerkillä, koska ei halunnut kilpailla poikansa Harrin kanssa kirjallisella alalla. Irma Kerppola-Sirola on runoilija ja taitava kynän käyttäjä, jonka Helsingin Sanomissa julkaistuja kolumneja on koottu nyt yhteen Karin pakinoiden kanssa. Helmenä kirjassa on Harri Sirolan kaunis luontokuvaus, jonka piti alun perin ilmestyä pääteoksessaan Kaksi kaupunkia, mutta joka siitä jätettiin aikanaan pois. Vihreä Elämänsuojelun liitto haluaa kunnioittaa jäsentensä Karin ja Harrin muistoa tällä kirjalla.

,

Utopia pelastaa maailman (2009)

Hinta 16€, sisältää postikulut

Utopia pelastaa maailman on yhteiskunnallinen kannanotto maailman tilasta. Kosmeettiset korjaukset eivät riitä, vaan on tehtävä täydellinen suunnanmuutos. On luovuttava talouskasvusta, jotta maailma pelastuu. Muutoksen on tapahduttava sekä yhteiskunnassa että yksilöissä. Materiaalisista arvoista on luovuttava kohti henkisesti rikkaampaa todellisuutta. Göran Ekströmin esseet muodostavat raikkaan syväekologisen teoksen, joka tuulettaa pinttyneitä ihmiskeskeisiä harhaluuloja ihmisen ylemmyydestä ja oikeudesta turmella ainutlaatuista planeettaamme.

,

Någonting har brustit (2016)

Hinta 25€, sisältää postikulut

Någonting har brustit är en bok om människan. I fokus är hennes idéer och verksamhet samt följderna av dem. Genomgående teman i boken är värderingsgrunderna, moralfilosofin och logiken; de granskas i förhållande till Jordens och mänsklighetens tillstånd.

De problem människan står inför är inte av övergående art. Nedräkningen har börjat. Det finns varken etik eller logik i dagens politik och verksamhet. Förutsättningarna är slut, resurserna på upphällningen – även de mänskliga – och miljön förstörd. 

Vi måste nu helt tänka om. När felet ligger i grunden, hjälper inga ytliga korrigeringar. Ett samhälle som bygger på egoism, omåttlighet, ett allas krig mot alla och en växande hänsynslöshet kan inte fungera i längden. Resultatet av samhällsutvecklingen kan inte bli bättre än de pådrivande krafterna.

Finns det hopp? Många och stora är de vanföreställningar som först skall falla.

,

Hur en människa som vaknat till insikt kan levaMålsättningsprogram för Gröna Förbundet för Livets Beskydd (2007)

Hinta 2 euroa, postitse toimitettuna 3,5 euroa.

.

Kestävän elämän manifesti (2021) I-painos loppuun myyty, II-painos saatavilla! (9/2022)

Kestävän elämän manifesti paneutuu tuhovoimaisen kasvukapitalismin ja hampaattoman ”punavihreän ilmastoagendan” ongelmiin sekä esittää vaihtoehtoista, omavaraisempaa tapaa rakentaa yhteiskunnallista ja taloudellista tulevaisuutta, esimerkiksi ”uusmaalaistumisen” kautta. Kirja puhuu myös heikosta ja vahvasta kestävyydestä sekä avaa väkivallan käsitteen moninaisuutta.

Pasi Heikkurinen ja Toni Ruuska ovat kauppatieteen tohtoreita ja laajasti julkaisseita tutkijoita. Suurin osa kirjan artikkeleista on julkaistu aiemmin muun muassa Elonkehä-, Tieteessä tapahtuu ja Tiede & Edistys -lehdissä. Nyt kirjoittajat tarjoavat synteesin ajattelustaan yksissä kansissa.

Hinta: 25€ (sisältää postikulut), sivumäärä: 147 (toinen painos)