Elämänsuojelija-palkinto

Elämänsuojelija-palkinto

Elämänsuojelija-palkinto on vuosittain myönnettävä tunnustus ekologisesti kestävän elämäntavan ja elämää suojelevan arvomaailman edistämisestä.

Elämää suojeleva arvomaailma tunnustaa elinkelpoisen planeetan, toimivien ekosysteemien, kaikkien eliölajien ja jokaisen elollisen olennon arvon.

Elämänsuojelu voi olla ekologisesti kestävien elämänkäytäntöjen ja kulttuurimuotojen luomista, luonnonympäristöjen suojelua ja kestämättömän kulutus- ja talouskasvuyhteiskunnan kritiikkiä. Elämänsuojelu on tärkein päämäärä, johon nykypäivän ihminen voi sitoutua. Kuitenkin tämä arvokas työ jää yhteiskunnassamme yhä liian usein vaille ansaitsemaansa tunnustusta.

Myöntämällä Elämänsuojelija-palkinnon Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry tahtoo muistuttaa, että elämänsuojelu huomataan ja sitä arvostetaan. Järjestömme yli 30-vuotinen taival on ollut kiihtyvän ympäristötuhon varjostama. Mutta vaikka nyky-yhteiskunnan kestämätön arvopohja ohjaa ihmisiä suorastaan poispäin elämänsuojelusta, on ilahduttavan moni tarttunut toimeen. Tänä epävarmuuden ja epätoivon aikana ei mikään ole arvokkaampaa, kuin kohdata toinen ihminen, joka on omistautunut kestävän tulevaisuuden rakentamiselle. Elämää suojeleva muutosvoima syntyy toisiaan kannustavista, rohkaisevista ja inspiroivista ihmisistä. Uskomme, että Elämänsuojelija-palkinnon myötä ihmiset alkavat huomata elämänsuojelijan itsessään ja läheisissään, sekä osaavat antaa sille arvoa ja tunnustusta, ihan joka päivä.

Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry

24.10.2018