Ajankohtaista

Seuraa Facebook-sivuamme!

*****

Tapahtumat 2016

11.hetki! Pohdintoja kuin elämällä olisi merkitystä -seminaari lauantaina 3.9.2016 Vaasassa Kaupungintalon Kamarimusiikkisalissa.
Seminaarin avaa Naiskuoro Sorja, ja avauspuheen pitää VESLin Göran Ekström. Luennoijina Jussi T. Eronen (FT, Dos.), Elisa Aaltola (FT) ja Ville Lähde (FT). Vapaa pääsy!

Tapahtumat 2014

Aika vähissä! Puhetta ja tekoja maailman pelastamiseksi -seminaari lauantaina 20.9.2014 Hämeenlinnassa klo 12.30 - 16.30 Verkatehdas, Paasikiventie 2.
Alustajina Tere Vadén, Otso Ovaskainen ja Pasi Takkinen. Vapaa pääsy!

Tapahtumat 2013

VESLin kesätapaaminen 3.8.2013 Tampereella klo 12 alkaen Pispalan Kurpitsatalolla .
Osoite on Isolähteenkatu 2. Tapaaminen alkaa puoliltapäivin ja kestää iltaan. Nyyttärihenkiseen ja vapaamuotoiseen tapaamiseen ovat kaikki tervetulleita. Tarkoitus on viettää kiireetöntä aikaa yhdessä ja keskustella maailman menosta.

Tervetuloa!

VESLin vuosikokous 16.3.2013 Tampereella Ravintola Telakassa klo 12.30 alkaen.
Ennen varsinaista vuosikokousta Maan ystävien vesiaktiivi Olli-Pekka Haavisto puhuu meille aiheesta "Maailman makean veden kriisi ja tuleva taistelu vedestä". Kokous alkaa heti alustuksen jälkeen.

Tervetuloa nykyiset ja uudet jäsenet!

*****

Tapahtumat 2012

11.HETKI!!
Ympäristölatastrofi etenee - Mitä on vielä tehtävissä?

Vihreän Elämänsuojelun Liiton järjestämä valtakunnallinen ympäristöseminaari (Lahti 24.11.2012) käsittelee tänäkin vuonna yhdennentoista hetken asiaa eli ympäristön katastrofaalisesti heikkenevää tilaa. Elonkehämme tilaa ja tulevaisuutta pohditaan niin filosofian, ekologian kuin tekniikan ja taloustieteenkin näkökulmista.

Seminaariin oman asiantuntemuksensa tuo edustava joukko maamme johtavia ajattelijoita; ympäristön, ekologian ja talouden asiantuntijoita: filosofi Tere Vadén, evoluutiopaleontologi Mikael Fortelius ja kauppatieteiden tohtori Timo Järvensivu. Edellämainittujen seminaaripuhujien lisäksi kuulemme kiinnostavan paneelikeskustelun teemalla "Ympäristökatastrofi ja älymystön vastuu". Panelisteina professori Eero Paloheimo, lääkäri Irma Kerppola-Sirola, kalastaja Pentti Linkola ja kulttuuriantropologi Matti Sarmela.

Tilaisuudessa julkaistaan myös VESL:n Pasi Takkisen kirjoittama pamfletti Ympäristöliike 2000-luvulla eli kuinka ympäristöliike ei ymmärrä itseään, toimintaympäristöään eikä tavoitteitaan.

11. Hetki !! -seminaari Lahdessa lauantaina 24.11.2012 klo 11 - 16. Paikkana pääkirjaston auditorio osoitteessa Kirkkokatu 31. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kirjastossa palvelee kahvila Rakas Vihtori klo 10 - 15.

Lisätietoja:
Sirpa Elina Tulirinta, VESL ry:n puheenjohtaja, se.tulirinta@gmail.com p. 044 087 8722.

Huom! Lisäys 17.12.2012: Lahden seminaarin alustukset ovat katsottavissa Youtube-videoina näistä osoitteista:
Pasi Takkinen: http://youtu.be/zWw4WzOinbA
Tere Vadén: http://youtu.be/WiRzLDsfy-U
Mikael Fortelius: http://youtu.be/j_XjDOjKtKI
Timo Järvensivu: http://youtu.be/6bwtpXEZhcs
Paneelikeskustelu (Sarmela, Linkola, Paloheimo, Ekström) http://youtu.be/xTAg7nsELjw

* Veslin vuotuinen kesätapaaminen
Yhdistyksen vuotuinen kesätapaaminen järjestettiin tänä vuonna Ryttylässä 13.-15. heinäkuuta.


* Sirola & Sirola & Sirola -kirjan julkistamistilaisuus

Tervetuloa Sirola&Sirola&Sirola -kirjan julkistamistilaisuuteen maanantaina 2.4.2012 klo 15.30.
Paikka: Rikhardinkadun kirjasto (ykköskerroksen kokoushuone),Helsinki.
Käyntiosoite on Rikhardinkatu 3 (liikuntaesteisille ja lastenvaunujen kanssa tuleville sisäänkäynti kirjaston takaovesta, Korkeavuorenkatu 43 (porttikäytävä).

Sirola & Sirola & Sirola on nimensä mukaisesti kolmen Sirolan - Kari Sirolan (salanimellä Olavi Harmaila), Irma Kerppola-Sirolan ja Harri Sirolan tekstien kokoomateos, jonka julkaisijan, Vihreän elämänsuojelun liiton, syväekologinen filosofia jo kertoo kirjan perusvireestä. Elämäkeskeisyys on teksteissä mitä ajankohtaisinta, vaikka tekstit on ensijulkaistu parina menneenä vuosikymmenenä.

Teksteissä on osuvia analyysejä ihmisen käyttäytymisestä, työn orjuudesta, kasvun mielettömästä pakosta, ihmisten suhteesta terveyteen, elämään ja kuolemaan - muun muassa. Kolumneina Elonkehässä ja Helsingin Sanomissa julkaistut lääkäripariskunta Kari Sirolan ja Irma Kerppola-Sirolan tekstit toimivat ahaa-elämyksien herättäjinä myös vuonna 2012. Niissä on paljon yhtymäkohtia yhteiskunnan vinoutuneisuuteen tänään. Poikansa, kirjailija Harri Sirolan, teki tunnetuksi kohua herättänyt romaani Abiturientti (1980). Harri Sirolan kaunis luontokuvaus päättää ajatuksia herättävän kirjan.

Teoksen ainoa elossa oleva kirjoittaja, Irma Kerppola-Sirola, on mukana julkistamistilaisuudessa. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Lisätietoja ja lehdistön vapaakappaleet: Veslin sihteeri Kristiina Anttila p. 044 366 6933 ja vihrea.elamansuojelun.liitto@gmail.com. Vesl myös myy teosta, tiedot näiden sivujen Julkaisut-kohdasta.

* Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin Tampereella lauantaina 17.3. klo 12.30 alkaen, paikkana Kulttuuritalo Telakka, Tullikamarinaukio 3, Tampere. Ennen varsinaisen vuosikokouksen aloittamista Eero Paloheimo Kertoo Kiinan kokemuksistaan. Kokouksen jälkeen omakustanteinen ruokailu Telakan ravintolassa. Tervetuloa!

Tapahtumat 2011

Kehitysutopian umpikuja ja länsimaiden kriisi -seminaari

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä, solubiologi Liisa Kuusipalo, filosofi Tere Vadén ja (haastateltavana) kalastaja Pentti Linkola puhuvat Vihreän Elämänsuojelun Liiton järjestämässä Kehitysutopian umpikuja ja länsimaiden kriisi -seminaarissa aikamme kestämättömyydestä. Seminaari järjestetään Tampereella lauantaina 26. marraskuuta, ja se jatkaa VESLin vuotuisia valtakunnallisia 11. hetki !! -seminaareja, joissa kulutusideologian mielettömyys puhuttaa nyt jo kuudetta kertaa. Kehitysutopian umpikuja ja länsimaiden kriisi -seminaari lauantaina 26.11. klo 12 - 18 Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere.

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 12.00 - Alkusanat, VESLin puheenjohtaja Göran Ekström Klo 12.15 - Taiteilija Miina Äkkijyrkkä - Mietteitä maailman menosta - Klo 13.15 - Solubiologi Liisa Kuusipalo - Geenitekniikan utopiat ja karu todellisuus - Klo 14.15 - 15.15 Tauko - Klo 15.15 - Filosofi Tere Vadén - Mitä loppulama kertoo länsimaisuudesta? - Klo 16.15 - Haastattelussa Pentti Linkola, päivän teemat puhuttavat - Klo 17.15 - Loppukeskustelu - Klo 18.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Werstaalla on kahvila-ruokala, josta voi ostaa suuhunpantavaa. VESL koostaa tilaisuudesta pamfletin, joka julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja: Göran Ekström, VESLin pj p. 044 321 3351 goran.ekstrom@netikka.fi tai verkkovastaava Kirsi Haapamatti p. 045 6781 291 kirsi.haapamatti@gmail.com ja www.vesl.fi .

Vuoden 2011 kesätapaaminen

järjestetään Vaasassa Anna ja Göran Ekströmin mökillä 13. - 14.8. Lisätietoja yhdistyksen postituslistalta tai hallituksen jäseniltä tai Facebook-ryhmän sivuilta. Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita!

Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry:n sääntömääräinen vuosikokous

pidetään lauantaina 14.5.2011 klo 13 alkaen Tampereella ravintola Sevillassa, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 2. Ennen varsinaisen kokouksen aloittamista filosofi Tere Vadén puhuu aiheista syntytieto ja vallankumous. Kokouksen jälkeen omakustanteinen ruokailu ravintolassa.

Kaikki jäsenet ja jäsenyyttä harkitsevat ovat sydämellisesti tervetulleita kokoukseen!

Menneet tapahtumat 2010

Menneet Tapahtumat 2009

Menneet tapahtumat 2008

Menneet tapahtumat 2007

Menneet tapahtumat vuonna 2006